ноември 2013

4 нестандартни, но вдъхновяващи причини да регистрираме фирма

Обикновено, когато говорим за регистрация на фирма имаме чисто практични подбуди. Истината обаче е, че зад тях прозират няколко други, по-нестандартни фактора, които ни провокират да създадем собствен бизнес и да съумеем да го управляваме ефективно и успешно.

Баланс между социален живот и работа

Сигурно и на вас като много други хора, които се опитват да планират своето бъдеще ви се налага да работите извънредно и то в моменти, когато никак не искате това да се случва. Избирайки регистрация на фирма вие можете успешно да намерите баланса и хармонията между работата и личния си живот, защото все пак понякога искате да обърнете и специално внимание на своите любими хора, без да се притеснявате от това.

Страст и предизвикателство

Друг интересен фактор, който подтиква мнозина да създадат собствен бизнес е чистата страст и любовта към предизвикателствата. Това най-често са хора, които са авантюристи по душа и обичат да покоряват лични и професионални върхове.

За тях идеята за регистриране на фирма се явява нещо, което е поредна възможност да се отдадат на това, която най-много обичат и което ги зарежда с енергия. Колкото по-голямо е предизвикателството, толкова по-удовлетворени са те, когато съумеят да се справят с него, защото те не са от хората, които се отказват.

По-висока цел

Мнозина от нас създават собствена фирма с идеята да помагат на хората, благодарение на възможностите, които един бизнес предоставя в материален аспект. Това е може би най-алтруистичната причина за стартиране на компания.

В случая обаче е важно да кажем, че тези хора подобряват собствения си живот и същевременно подобряват живота на другите. Този тип хора често са крупни дарители и филантропи, които искат да направят света, държавата или града си – едно по-добро място за живеене и то за всички хора.

Себедоказване

Знаете ли, че според последните данни в САЩ близо 80% от фирмите са регистрирани от хора, които не са били популярни в училище. Благодарение на факта, че те не са получавали нещата на тепсия, както това се е случвало с популярните сред тях, те са постигнали по-високо ниво на мотивация и познания, за да създадат нещо свое и да докажат на обществото, че могат да бъдат неизменна част от него.

Макар според мнозина, това да бива определяно като комплекс за малоценност, то в действителност те достигат критична точка след затвърждаването на своя успех. Отвъд нея, тези хора се приобщават към мотивацията на по-горния тип, решили да регистрират фирма и да започнат собствен бизнес с идеята да променят света..

3 идейни концепции за регистрацията на собствена фирма

Собствен бизнес

Собствен бизнес

Защо хората избират регистрация на собствена фирма? Кое ги кара да предприемат тази стъпка? Какво ги разколебава? А какво ги води? Защо едни хора имат фирми, а други не? Това са част от въпросите, които всеки човек си задава, ако му предстои да започне собствен бизнес. Не, не говорим за правната страна на нещата, а за чисто идейните концепции, които ясно си проличават при подобни избори в нашия живот.

Свобода

Не правят изключение и хората, които просто искат свободата да управляват сами живота си. Те често си мислят, че могат да се справят по-добре от шефовете си в редица направления и това ги подтиква да изберат регистрация на фирма. Ако трябва да сме честни, то именно свободата е разликата между шефовете и служителите. Шефът сам решава как да протече неговия ден за разлика то служителя, който е длъжен да се съобрази с човека, който му плаща заплатата.

Свободата, както знаете обича смелите, а смелите са смели, защото са посегнали да я поискат и да заявят пред себе си и целия свят, че един ден, рано или късно ще я имат. Ще я имат за себе си и своите любими хора.

Мечта

Не можеш да достигнеш звездите докато само се протягаш към тях. Всички опитват да ги достигнат така, но бързо разбират, че се иска нещо повече – скок. Проблемът със скока е, че не сте сигурни дали земята ще е отново там, когато се отлепите от нея в опит да достигнете своите мечти. Това е причината много хора да предпочитат сигурността на това да работят за някой друг.

Ако трябва да бъдем максимално искрени обаче – това е страх. Страх да скочиш и да достигнеш звездите. А земята, тя винаги ще бъде там, за да очаква вашия провал, но само от вас зависи да я оставите с празни ръце и да полетите смело към своята мечта, благодарение регистрирането на ваша фирма.

Его

При регистрацията на фирма се наблюдава тенденцията, че по-склонни да регистрират собствени такива са инициативни хора, които се стремят да изпъкват, както на улицата, така и в обществото. Не разбирайте в случая проявата на Его като нещо неприятно, а дори напротив, защото на практика то откроява успелите от неуспелите, тези които са си повярвали от онези, които се колебаят.

Този момент е съществен при финалното решение т.е. след като вече имаме ясна идея какво искаме да правим и ни предстои регистриране на фирма, то именно егото е това, което ще ни накара да повярваме в себе си, за да мечтаем и за да успяваме..

5 причини да изберем дружество ООД

Днес инициативите по регистрация на фирми стават все по-популярни у нас с оглед стремежа на голяма част от хората към независимост, провокирана от удоволствието да работим сами за себе си. Естествено съществуват различни по тип юридически лица, чрез които бихме могли да упражняваме любимата си дейност, но днес ще се спрем върху 5 причини да изберем регистрацията на ООД за това.

1. Ограничена отговорност

Ако това е вашата първа фирма, то добре е винаги да имате едно наум и да не допуснете вашият бизнес да се смеси с вашите лични притежания, както това се случва при регистрация на ЕТ например. ООД е съкратено наименование от „Дружество с ограничена отговорност“ и всеки съдружник е отговорен до размера на своята вноска в капитала на дружеството. Така разделяте личните от фирмените финанси и съумявате да постигнете по-високо ниво на доверие между съдружниците, без излишен риск.

2. Малък капитал

След някои законови промени през последните години вече не се изисква голям капитал при регистрация на ООД. Размера на изисквания по закон капитал бе ограничен до едва 2лв и това резонно стимулира икономическите бизнес инициативи от страна на населението, които са асоциирани с лесно събираемия начален капитал.

3. Данъчни предимства

Покриването на изискванията според данъчното законодателство са доста по-лесни за реализиране при регистрация на ООД за разлика от един едноличен търговец. Не е случайно, че все повече хора предпочитат именно ООД като тип дружество, за да реализират своите бизнес амбиции и да съумеят да докажат себе си и да осигурят своята финансова независимост в дългосрочен план.

4. Перспективи

Идеята на всеки бизнес е неговото разширение, разрастване и осигуряването на по-значим финансов резултат за неговите собственици. Благодарение регистрирането на дружество ООД ще можете лесно да мащабирате своя бизнес т.е. ако се наложи крупно разрастване, то това няма да ви коства толкова много време и средства, както при други дружества. В концепцията за фирма от типа на дружествата с ограничена отговорност е заложена именно тази перспектива и резонно много хора го избират заради нея.

5. Съдружниците

У нас рядко някой се решава да реализира своите бизнес мечти самостоятелно. Най-често това правят 2,3-ма или дори повече съдружници с идеята да се подкрепят в своите идеи и да съумеят да бъдат по-гъвкави при евентуалните предизвикателства, с които се сблъскват. Чрез регистриране на фирма от ООД тип ще можете да включите и хора, на които вярвате и на които ще можете да разчитате при реализиране на вашите мечти за успех.

Ако още се колебаете дали регистрация на ООД е най-подходящата стъпка за вас, то можете да се свържете с адвокатска кантора „Бисерка Газдова“ и да потърсите нашата помощ в този аспект, за да бъдете сигурни, че правите най-добрия избор за своето бъдеще.

 .

Анкета

Харесва ли ви новият ни сайт?

Вижте резултатите

Loading ... Loading ...
Търсене