октомври 2013

8 причини да започнеш собствен бизнес

Собствен бизнес

Собствен бизнес

Ако винаги сте мечтали да имате собствен бизнес, то със сигурност претегляте добрите и лошите перспективи за регистрация на фирма. Днес ще ви дадем цели 8 причини, защо да имаме собствен бизнес е една наистина страхотна идея, която може да промени живота ни.

1. Предизвикателството да успееш, там, където другите се провалят

Мнозина от нас стават чести свидетели на потенциала на даден бизнес, но не и на неговото правилно използване. Приемайки предизвикателството за регистриране на фирма, ние ще можем да предизвикаме себе си да вложим всичко, което умеем, за да постигнем успеха, който другите не съумяват.

2. Подобряване на старите и развиване на нови ценни умения

Собствениците на фирми са хора с куп познания, които им позволяват да се справят успешно ден след ден, година след година. Придобиването на голяма част от тези знания става именно след като са решили да регистрират фирма и да започнат собствен бизнес. В допълнение към това тези хора значително усъвършенстват и старите си умения и ги използват ефективно в това, което правят.

3. Бъди шеф на самия себе си

Искаш сам да вземаш решенията? Искаш ти да решаваш накъде да поеме компанията? Бъди шеф на самия себе си – това е една възможност за всички онези, имащи куп страхотни идеи, но са нямали властта да ги реализират.

4. Прави това, което обичаш да правиш

Много хора работят нещо, което не искат заради парите, разбирай заплатата. Наистина ли искаш да прекараш 30 години на една и съща работа? Работа, която дори не харесваш? Би ли пропуснал по-голямата част от радостните мигове в живота си, за да правиш нещо, което не обичаш да правиш?

5. Повече пари и повече свобода

Със самата регистрация на фирма хората следват своите собствени перспективи. Рядко служител в една фирма разполага с повече свобода, отколкото собственикът й. Разполагайки с повече пари, благодарение на своя успешен бизнес ще можете да си гарантирате и повече време за любимите си хора.

6. Създавай, вдъхновявай, прилагай

Създавай собствени концепции. Вдъхновявай клиентите и служителите. Прилагай идеите, които стария ти шеф не е искал да прилага и докажи, че можеш да представиш дори по-успешен бизнес модел от неговия.

7. Преки резултати от свършената работа

Когато имаш собствена фирма лесно можеш да различиш колко точно пари получаваш спрямо работата, която вършиш. Ако резултатът е нисък – работи повече. Получавай повече пари за повече работа, без посредничеството на други.

8. Самодисциплина и личностно усъвършенстване

Мнозина от нас, избирайки регистриране на фирма и стартиране на собствен бизнес го правят с идеята да подобрят себе си. По-големите отговорности ни учат на дисциплина и куп други личностни качества, които ще ни бъдат винаги от полза, без значение от обстоятелствата..

Регистрацията на собствена фирма – една гигантска стъпка към успеха

Откриване на фирма

Откриване на фирма

Ако търсите вариант за себе си и своите близки да реализирате своите мечти, то неизменно сте се замисляли за започване на собствен бизнес и за регистрация на фирма, с която да реализирате тази своя идея.

Една латинска сентенция гласи „Audaces fortuna iuvat“ или „Щастието спохожда смелите“. Мнозина неуверено поглеждат към така бленуваната мечта за независимост и успех, но рядко някои от тях се престрашава да си опита късмета и да се впусне в следване на целите си. Дали заради народопсихологията ни, дали заради нещо друго, регистрацията на фирма се струва на мнозина прекалено отговорна стъпка, изискваща време, познания и ресурси.

Свободата да работим за себе си обаче не се подарява – тя се извоюва. Поемайки инициативата да направим смелата стъпка към успеха, наречена регистрация на собствена фирма ние доказваме, че сме силно детерминирани в своя стремеж и желание да бъдем независими граждани. Без да се налага да се оплакваме от шефове, без да се налага да се съобразяваме с чужди желания и амбиции, без да правим неща, които не обичаме да правим.

За мнозина кризата днес е сериозен удар по амбициите им и те неуверено изчакват тя да приключи. Истината е обаче, че именно по време на криза разходите за реклама на една фирма например падат в пъти и това дава възможност на никому неизвестни до тогава марки да се преборят за своето подобаващо място под Слънцето, че и да заемат лидерско такова.

Стремежа ни към сигурност се сблъсква с този за независимост и ние трябва да изберем да поемем отговорност за своя избор. Дали да предпочетем да работим ден след ден, работата, която не харесваме с шефа, който ни отблъсква или да се впуснем смело в едно истинско преследване на нашите мечти – своеобразно бизнес приключение, което може да промени живота ни завинаги.

Избирайки регистрация на фирма вие получавате свободата:

  • Да избирате
  • Да решавате
  • Да преценяте
  • Да водите
  • Да успявате
  • Да мечтаете

Протегнете ръка и докоснете всичко онова, което някога сте искали за себе си и своите близки. Усетете тръпката от ефективното управление и вземането на собствени стратегически решения, които да зададат успешния курс за вас и вашият бизнес. Осигурете си един по-щастлив живот, изпълнен с възможности и се уверете, че само звездите са границата на вашия успех.

Имате ли мечта? Имате ли кураж? Имате ли идеи? А искате ли да ги реализирате? Отговорът е един – регистрация на фирма с адвокатска кантора Бисерка Газдова. Ние подаряваме бъдеще на хората, които го искат!.

Видове капиталови дружества

капиталови дружества

капиталови дружества

Ако се интересувате от регистриране на фирма, то неизменно сте се сблъсквали с различните типове дружества, които можете да регистрирате. Днес ще обобщим именно основните видове капиталови търговски дружества, които можете да основете с идеята за развитие на свой собствен бизнес.

На първо място ще споменем ООД (Дружество с ограничена отговорност). Това е типът дружество, който е най-масово използван при регистрация на фирми през последните няколко години. Това естествено се дължи и на олекотената процедура по отношение на изискуемия капитал за неговото основаване, който бе намален драстично с цел стимулиране на частните бизнес инициативи.

Дружествата с ограничена отговорност (ООД) могат да бъдат два подвида. Това зависи от броя на собствениците им. Така например при наличието само на един единствен собственик говорим за ЕООД т.е. еднолично дружество с ограничена отговорност. В случаите, когато собствениците са повече се регистрира ООД.

Едно от предимствата при регистриране на ООД или ЕООД е това, че собственикът/собствениците са ограничени в своята отговорност само до размера на дяловото си участие в капитала на фирмата. Те не носят отговорност за дейността на фирмата със собственото си имущество, което не е част от активите на компанията.

Друг вид капиталово търговско дружество е АД. Абревиатурата идва от фразата „акционерно дружество“. При регистрация на АД се изисква обаче доста по-сериозен капитал (50 000 лева минимално) и това е вероятно една от причините този тип предприятия да не са толкова много. Разбира се такава причина могат да бъдат и редица други обстоятелства, които значително усложняват деловодството на фирма от подобен тип.

Третият вид капиталово дружество, за което ще говорим днес е т.нар. КДА – командитно дружество с акции. При него като цяло се наблюдава хибридна структура, която смесва елементи от АД и КД (командитно дружество). У нас е рядкост регистрацията на КДА поради редица специфични постановления, законови изисквания и намаленото доверие между хората. При този тип фирми се изисква наличието на поне 4-ма съдружници. Единият от тях е с неограничена отговорност (комплиментар) т.е. отговорността му включва и личните му активи, а не само дяловото му участие. Останалите 3-ма съдружници (командисти) не са задължени да бъдат неограничено отговорни.

При регистриране на фирма от капиталов тип се наблюдават редица разлики спрямо регистрацията на персонални дружества (СД, КД). Най-голямата и съществена от тях обаче касае отговорността. Именно при капиталовите дружества собствениците на фирмата са отговорни за задълженията на фирмата само до размера на своята вноска в капитала на компанията, без това да включва личните им притежания. Това подтиква към регистрацията на фирми от типа на ООД (и ЕООД), АД и КДА да има значително по-висок интерес през последното десетилетие..

Защо да регистрираме фирма?

Защо да регистрираме фирма

Защо да регистрираме фирма

Нуждата от регистрация на фирма се усеща все по-осезаемо с оглед днешните условия, при които работи българският бизнес. Преди всичко обаче една фирма като отделно юридическо лице печели повече доверие от страна на своите партньори и клиенти в дългосрочен план, което е и сериозна причина да реализираме подобна стъпка в своята бизнес стратегия.

Откриването на фирма ще подчертае вашата увереност в това, което правите и ще ви осигури детерминираността, която ви е нужна, за да повярвате в успеха на своята крайна цел. Поемайки подобна отговорност, Вие ще заявите ясно пред потребителите, партньорите и дори пред самите себе си, че сте решени да развивате дългосрочен бизнес модел и да преследвате идеята, в която несъмнено вярвате.

Един от най-честите парадокси при хората, които искат да развиват собствен бизнес е отлагането. Много от тях не бързат с регистриране на фирма, защото изпитват паническа неувереност. Това може да се окаже сериозна спънка и така иначе добре планираният бъдещ бизнес да остане само на хартия.

Избирайки регистриране на фирма, ние правим един сериозен скок към сбъдване на нашите планове и цели. Така, ние категорично и безапелационно показваме, че наистина искаме да правим това, което сме решили и то не е останало само като спонтанна утопия в нашите глави.

Ако трябва да сме максимално обективни и точни, то ще кажем, че всеки, който е избрал регистриране на фирма е направил своята първа стъпка към сбъдване на мечтите си. Една първа стъпка към свободата да работиш за себе си и да разполагаш ефективно със своето време, за да можеш сам да управляваш живота си и да бъдеш истински свободен в контекста на този факт.

Чисто в административен план, самото регистриране на фирми може да се окаже изключително далновидна стъпка, която да ви направи предпочитан доставчик на предлаганите от вас продукти или услуги. Можете да си дадете ясна сметка за това, когато ви се наложи да работите с по-големи фирми, които се стараят да поддържат 100% изрядна документация. Така вие ще сте подготвени да отговорите на подобни предизвикателства и да сключвате договори между юридически лица, а тази възможност понякога е разликата между това да успеете и това да се провалите.

Не се колебайте! Не се подценявайте! Не отлагайте! Действайте, защото утре може да бъде късно да изживеем онзи желан живот докато вършим нещата, които обичаме и можем. Регистрирайте своя фирма днес и усетете вдъхновяващата сила на успеха, която ни кара да се движим все по-напред, все по-успешно, все по-уверено..

Анкета

Харесва ли ви новият ни сайт?

Вижте резултатите

Loading ... Loading ...
Търсене