4 нестандартни, но вдъхновяващи причини да регистрираме фирма

Обикновено, когато говорим за регистрация на фирма имаме чисто практични подбуди. Истината обаче е, че зад тях прозират няколко други, по-нестандартни фактора, които ни провокират да създадем собствен бизнес и да съумеем да го управляваме ефективно и успешно.

Баланс между социален живот и работа

Сигурно и на вас като много други хора, които се опитват да планират своето бъдеще ви се налага да работите извънредно и то в моменти, когато никак не искате това да се случва. Избирайки регистрация на фирма вие можете успешно да намерите баланса и хармонията между работата и личния си живот, защото все пак понякога искате да обърнете и специално внимание на своите любими хора, без да се притеснявате от това.

Страст и предизвикателство

Друг интересен фактор, който подтиква мнозина да създадат собствен бизнес е чистата страст и любовта към предизвикателствата. Това най-често са хора, които са авантюристи по душа и обичат да покоряват лични и професионални върхове.

За тях идеята за регистриране на фирма се явява нещо, което е поредна възможност да се отдадат на това, която най-много обичат и което ги зарежда с енергия. Колкото по-голямо е предизвикателството, толкова по-удовлетворени са те, когато съумеят да се справят с него, защото те не са от хората, които се отказват.

По-висока цел

Мнозина от нас създават собствена фирма с идеята да помагат на хората, благодарение на възможностите, които един бизнес предоставя в материален аспект. Това е може би най-алтруистичната причина за стартиране на компания.

В случая обаче е важно да кажем, че тези хора подобряват собствения си живот и същевременно подобряват живота на другите. Този тип хора често са крупни дарители и филантропи, които искат да направят света, държавата или града си – едно по-добро място за живеене и то за всички хора.

Себедоказване

Знаете ли, че според последните данни в САЩ близо 80% от фирмите са регистрирани от хора, които не са били популярни в училище. Благодарение на факта, че те не са получавали нещата на тепсия, както това се е случвало с популярните сред тях, те са постигнали по-високо ниво на мотивация и познания, за да създадат нещо свое и да докажат на обществото, че могат да бъдат неизменна част от него.

Макар според мнозина, това да бива определяно като комплекс за малоценност, то в действителност те достигат критична точка след затвърждаването на своя успех. Отвъд нея, тези хора се приобщават към мотивацията на по-горния тип, решили да регистрират фирма и да започнат собствен бизнес с идеята да променят света..

Коментирайте

Анкета

Харесва ли ви новият ни сайт?

Вижте резултатите

Loading ... Loading ...
Търсене