3 идейни концепции за регистрацията на собствена фирма

Собствен бизнес

Собствен бизнес

Защо хората избират регистрация на собствена фирма? Кое ги кара да предприемат тази стъпка? Какво ги разколебава? А какво ги води? Защо едни хора имат фирми, а други не? Това са част от въпросите, които всеки човек си задава, ако му предстои да започне собствен бизнес. Не, не говорим за правната страна на нещата, а за чисто идейните концепции, които ясно си проличават при подобни избори в нашия живот.

Свобода

Не правят изключение и хората, които просто искат свободата да управляват сами живота си. Те често си мислят, че могат да се справят по-добре от шефовете си в редица направления и това ги подтиква да изберат регистрация на фирма. Ако трябва да сме честни, то именно свободата е разликата между шефовете и служителите. Шефът сам решава как да протече неговия ден за разлика то служителя, който е длъжен да се съобрази с човека, който му плаща заплатата.

Свободата, както знаете обича смелите, а смелите са смели, защото са посегнали да я поискат и да заявят пред себе си и целия свят, че един ден, рано или късно ще я имат. Ще я имат за себе си и своите любими хора.

Мечта

Не можеш да достигнеш звездите докато само се протягаш към тях. Всички опитват да ги достигнат така, но бързо разбират, че се иска нещо повече – скок. Проблемът със скока е, че не сте сигурни дали земята ще е отново там, когато се отлепите от нея в опит да достигнете своите мечти. Това е причината много хора да предпочитат сигурността на това да работят за някой друг.

Ако трябва да бъдем максимално искрени обаче – това е страх. Страх да скочиш и да достигнеш звездите. А земята, тя винаги ще бъде там, за да очаква вашия провал, но само от вас зависи да я оставите с празни ръце и да полетите смело към своята мечта, благодарение регистрирането на ваша фирма.

Его

При регистрацията на фирма се наблюдава тенденцията, че по-склонни да регистрират собствени такива са инициативни хора, които се стремят да изпъкват, както на улицата, така и в обществото. Не разбирайте в случая проявата на Его като нещо неприятно, а дори напротив, защото на практика то откроява успелите от неуспелите, тези които са си повярвали от онези, които се колебаят.

Този момент е съществен при финалното решение т.е. след като вече имаме ясна идея какво искаме да правим и ни предстои регистриране на фирма, то именно егото е това, което ще ни накара да повярваме в себе си, за да мечтаем и за да успяваме..

Коментирайте

Анкета

Харесва ли ви новият ни сайт?

Вижте резултатите

Loading ... Loading ...
Търсене