5 причини да изберем дружество ООД

Днес инициативите по регистрация на фирми стават все по-популярни у нас с оглед стремежа на голяма част от хората към независимост, провокирана от удоволствието да работим сами за себе си. Естествено съществуват различни по тип юридически лица, чрез които бихме могли да упражняваме любимата си дейност, но днес ще се спрем върху 5 причини да изберем регистрацията на ООД за това.

1. Ограничена отговорност

Ако това е вашата първа фирма, то добре е винаги да имате едно наум и да не допуснете вашият бизнес да се смеси с вашите лични притежания, както това се случва при регистрация на ЕТ например. ООД е съкратено наименование от „Дружество с ограничена отговорност“ и всеки съдружник е отговорен до размера на своята вноска в капитала на дружеството. Така разделяте личните от фирмените финанси и съумявате да постигнете по-високо ниво на доверие между съдружниците, без излишен риск.

2. Малък капитал

След някои законови промени през последните години вече не се изисква голям капитал при регистрация на ООД. Размера на изисквания по закон капитал бе ограничен до едва 2лв и това резонно стимулира икономическите бизнес инициативи от страна на населението, които са асоциирани с лесно събираемия начален капитал.

3. Данъчни предимства

Покриването на изискванията според данъчното законодателство са доста по-лесни за реализиране при регистрация на ООД за разлика от един едноличен търговец. Не е случайно, че все повече хора предпочитат именно ООД като тип дружество, за да реализират своите бизнес амбиции и да съумеят да докажат себе си и да осигурят своята финансова независимост в дългосрочен план.

4. Перспективи

Идеята на всеки бизнес е неговото разширение, разрастване и осигуряването на по-значим финансов резултат за неговите собственици. Благодарение регистрирането на дружество ООД ще можете лесно да мащабирате своя бизнес т.е. ако се наложи крупно разрастване, то това няма да ви коства толкова много време и средства, както при други дружества. В концепцията за фирма от типа на дружествата с ограничена отговорност е заложена именно тази перспектива и резонно много хора го избират заради нея.

5. Съдружниците

У нас рядко някой се решава да реализира своите бизнес мечти самостоятелно. Най-често това правят 2,3-ма или дори повече съдружници с идеята да се подкрепят в своите идеи и да съумеят да бъдат по-гъвкави при евентуалните предизвикателства, с които се сблъскват. Чрез регистриране на фирма от ООД тип ще можете да включите и хора, на които вярвате и на които ще можете да разчитате при реализиране на вашите мечти за успех.

Ако още се колебаете дали регистрация на ООД е най-подходящата стъпка за вас, то можете да се свържете с адвокатска кантора „Бисерка Газдова“ и да потърсите нашата помощ в този аспект, за да бъдете сигурни, че правите най-добрия избор за своето бъдеще.

 .

Коментирайте

Анкета

Харесва ли ви новият ни сайт?

Вижте резултатите

Loading ... Loading ...
Търсене